Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с палене студена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с палене студена

Привет колеги,
    от около 2 години имам проблем сутрин. Колата палеше, не можеше да закрепи оборотите и гаснеше. Също така забиваше муцуната като е студена. Този проблем се реши с почистване на дюзи и моторче за празен ход преди около 2 месеца. От около година съм с газов инж. сега прави друга мизерия. Когато пробвам да я запаля студена, след две, три секунди въртене колата пали със зверски трясък в колекторите. Пали се само на бензин. Пробвах да и спра газта от бутилката, колата обръща на бензин, но на сутринта пак същото. Свалях свещи, уж са читави:-сменени са преди 30хил. км. Кабелите не святкат на тъмно-сменени са преди 30хил. км. Ходих на диагностика, казаха, че е записала грешки на 600об. на дебитомер и ламбда. Смених дебитомера, нищо.Лятото сменявах ролки и ремъци при един от тачените сервизи във форума, затова изключвам да не е зацепена правилно. Евентуално да е прескочил зъб? Ще съм благодарен на всякакви предположения.
    Alfa 156FL засилена
    Aprilia Shiver..т'ва е моторо Баце
    ALFA ROMEO 155 Super 2.0 16V
    e.x.HONDA CBR 929RR-152hp

Филма е много голям като се почне с търсенето на нещо такова. Аз много време рових .,сменях и чистих всичко за което се сетиш. Накрая с една добра настройка (в движение)на газовия инжекцион всичко се оправи. Така че съветът ми е иди на газаджия и да ти направи колата да работи като на бензин.
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Незнам, всъщност колата си работи перфектно на газ. Няма разлика при вървене с бензин.
      Alfa 156FL засилена

Comment

карай няколко дена само на бензин. ако се оправи- настройка на газовата.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от sabrax Покажи съобщение
          Незнам, всъщност колата си работи перфектно на газ. Няма разлика при вървене с бензин.
          Аз не съм казал че съм имал проблем като карам на газ,а че проблема е от настройките на газовото.
          Тя на газ си върви супер,обаче бензиновият комп се шашка,понеже смесите са други и инжекторните времена и по този начин трупа грешки- при мен бе грешка при ламбда адаптацията.
          Като ти работи на бензин и обърнеш на газ трябва бензиновите времена почти да не се променят,ако ли не значи сместта ти е или много богата или бедна зависи дали като обърнеш на газ бенз. комп ги завишава или намаля

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            карай няколко дена само на бензин. ако се оправи- настройка на газовата.
            Всъщност и това изпробвах, карах три дена само на бенз-резултат никакъв.
            Alfa 156FL засилена

Comment

A откача ли акумолатора да се ресетнат грешките. Че ако е станало както при мен да ми "забие" ламбда адаптацията в едно положение и докато не се изчисти на диагностика или не се откачи акумолатора си седи така.

Comment

От това "плякане" леко ми се е поразцепила кутията на въздушния филтър. Което ме навежда на мисълта - дали пък някой всмукателен клапан не затваря както трябва?
                Alfa 156FL засилена

Comment

Първо си провери свещите и кабелите във какво състояни е са да няма оттечки някъде.Второ бедна смес трето пак си занеси дюзите да ти ги изчистят.
                  АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от sabrax Покажи съобщение
                    Всъщност и това изпробвах, карах три дена само на бенз-резултат никакъв.
                    Малко е 3 дни, аз след 5 почнах да се пооправям, а след една седмица всичко беше ОК. Карай я само на бензин и оправи проблема, до тогава не карай на газ.

Сега при теб може и да не е от газовата, но аз клона на там. И на мен на газ си работеше добре, но след няколко месеца така или иначе се скапа и газта и когато отидох да я видят резултата беше много високи времена и на бензин и от там и на газ, много богата смес и едно голямо мазало. Проблема е единтичен затова мисля така.
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

колега,газовите инжекциони са устроени така че да пали първо на бензин и като загрее 25-30 градуса обръща на газ!и си провери датчика за температура на входящия въздух.и да знаеш, има ли газ има проблем,няма газ няма проблем

Comment

Първоначално публикувано от davidoff_306 Покажи съобщение
                        колега,газовите инжекциони са устроени така че да пали първо на бензин и като загрее 25-30 градуса обръща на газ!и си провери датчика за температура на входящия въздух.и да знаеш, има ли газ има проблем,няма газ няма проблем
                        Това с газта и проблемите.... Несъм съгласен!
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Зависи от майстора май. Аз кото и да прая,както и да ми я настроят на газ,ако е добре почва да се ебава на бенз и обратното,майстора ми не можа да я докара да си варви еднакво и на двете горива без да има ядове.... баси майсторите

Comment

ми тури един ламбда емулатор и бутни газовата да не следи ламбда сондата и си готов.
                            точка

Comment

Да ама бензиновия комп следи работата на мотора и на газ и на бенз не само по ламбда,а и на газов инжекцион знам че нее мн оферта да се слага емулатор,поне по думите на майстрои,ама пък знае ли човек...

Comment

Working...
                              X